Doorgaan naar artikel
Jouw 3 lekkerste kerstrecepten
15 december 2024

Nog opzoek naar de lekkerste kerstrecepten voor tijdens de feestdagen? In samenwerking met Foodies in Heels hebben wij een collab gemaakt waarin stijl & elegantie samenkomen in zowel schoenen, tafelen & lekker eten.

Meet Maud - Foodies in Heels

Foodies in Heels is hét platform voor tafeldekkend Nederland & België. Maud is de koningin van tafelstyling en wilt aan iedereen laten zien hoe belangrijk een gedekte tafel daarbij is. Samen de dag doorspreken, aandacht voor elkaar en diepe gesprekken die hierbij ontstaan. Met het wauw-effect van je tafel zet je de toon en vertel je aan je gasten hoe ongelofelijk welkom ze zijn.

De naam Foodies in Heels zegt het eigenlijk al! Maud levert niet alleen stijl en kwaliteit bij een gedekte tafel, maar ook bij haar outfit en schoenen. De elegantie in passie voor tafelen zien wij bij Manfield terug in onze schoenen. Tijdloze klasse voor elke gelegenheid, wij geloven dat een perfecte match is met Manfield.

Wij vroegen Maud om haar 3 ultieme kerstrecepten uit te werken. Nog inspiratie nodig voor de feestdagen? Lees dan snel verder >

Recept 1 – Tiramisu Christmas Cupcakes

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Mix de bloem, bakpoeder, espresso poeder en zout in een kom
  • Smelt de boter in een pan en voeg hierna de suiker, eieren, vanille extract en bruine suiker toe en mix dit een paar minuten. Voeg daarna de helft van de bloem erbij en mix dit goed door.
  • Voeg dan de melk erbij, de rest van de bloem en mix tot een glas mengsel
  • Vet een muffinvorm in met een spray en strooi hier een beetje bloem in, het overtollige bloem schud je eruit
  • Vul de vormpjes voor de helft met het beslag want de cakjes gaan nog flink rijzen. Zet daarna voor 20 minuten in de oven, laat een paar minuten afkoelen en haal ze er dan voorzichtig uit.
  • Insmeren als ze nog beetje warm zijn met een mix van de espresso en de Amaretto. Niet te veel, ongeveer een theelepel per muffin
  • Mix de slagroom met de mascarpone en de suikers glad. Eerst op lage stand en daarna op de hoogste stand voor een minuutje. Voeg daarna de likeur erbij en mix een minuut of 3 op hoge snelheid.
  • Top de muffins af met het mascarpone mengsel. Style dit een beetje af met rode besjes en een takje rozemarijn om het een gezellig kerstvibe te geven. Eventueel nog wat cacaopoeder als extra.

Ingrediënten voor 20 cupcakes:

  •   200 gr bloem
  • 1,5 tl baking powder
  • 0,5 tl espresso poeder
  • 0,5 tl zout
  • 125 gram gesmolten boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram bruine suiker
  • 2 grote eieren
  • Halve theelepel vanille extract
  • 80 ml Volle melk
  • 60 ml espresso
  • 40 ml Amaretto 

Mascarpone topping

  • 125 gram slagroom
  • 225 gram mascarpone kamertemp
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 40 ml Amaretto
  • Cacaopoeder optioneel
Lees meer

Recept 2 – Tartaar van coquille met Serranoham en pistache-crumble

Wat een lekker en feestelijk gerecht is dit. Het meeste kun je voorbereiden, dus extra quality time aan tafel voor jou en je gasten! Geen fan van coquille? Je kunt dit prima vervangen door rauwe zalm.

 Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 100 graden en leg de plakjes serranoham op een ovenschaal met een bakpapier. Laat dit minimaal een uurtje hierin drogen zodat het knapperig wordt. Dit is afhankelijk van de dikte van het vlees
  • Snij de appel en de avocado en de coquille in kleine blokjes
  • Voeg alle overige ingrediënten van de tartaar samen, roer goed door en proef of het op smaak is, zet dit weg in de koelkast
  • Maak de crumble door de roomboter te verhitten in een pan op laag vuur en de knoflook toe te voegen. Na een halve minuut voeg je de Panko toe samen met de fijngehakte pistachenoten, peterselie en de sesamzaadjes. Rooster dit een paar minuten door tot de panko wat begint te kleuren en alles heerlijk begint te ruiken.
  • Snij de komkommer flinterdun in linten met een kaasschaaf of en schilmesje
  • Maak van de komkommer een mooie strikvorm en schep het coquillemengsel voorzichtig in de strik. Hieromheen strooi je de crumble en vervolgens als laatste verkruimel je de Serranoham eroverheen.

Ingrediënten voor 4 personen:

Tartaar:

  • 6 kraakverse coquilles
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • Sap van 1 limoen
  • Halve groene appel
  • Halve avocado
  • 2 takjes verse dille fijngesneden
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Crumble:

  • 75 gram pistachenoten fijngehakt
  • 75 gram panko
  • 2 takjes platte peterselie fijngesneden
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 teen knoflook fijngehakt

Overig:

  • 4 dunne plakjes gedroogde serranoham
  • 1 komkommer
Lees meer

Recept 3 – Cointreau Christmas Spritz

Dit is een heerlijke cocktail, extra feestelijk gemaakt door de ijsklonten met sinaasappel en rozemarijn die je een dagje van tevoren maakt. Heerlijk fris door de sinaasappelsmaak.

IJsklonten:

  • Maak een dag van tevoren de ijsblokjes door de sinaasappel in een vormpje te duwen. 3 per ijsblokje en steek er een takje rozemarijn tussen. Water erbij en zet dit voor een nachtje weg in de vriezer

Cocktail:

  • Maak de cocktail door de ijsklont uit de vorm te duwen en in een champagnecoupe te leggen
  • Start met de likeuren, dan de cava en vervolgens het bruiswater
  • Voilà: een heerlijke Feestelijke Cocktail!

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 20 ml Cointreau
  • 20 ml Campari
  • 40 ml Cava
  • 60 ml Bruiswater
  • 1 sinaasappel
  • Takje rozemarijn
  • IJsblokjesvorm met grote vierkanten
  • Cocktailglas
Lees meer

Meer zien van Foodies in Heels?

Kan jij net als ons geen genoeg krijgen van Maud haar recepten en inspiratie voor op de tafel? Neem dan een kijkje op haar website voor de laatste foodtrends en geweldige recepten voor de feestdagen!

Meer Foodies in Heels